Od glave do pet, Tina Martinec Selan

Tina Martinec Selan je osebna stilistka in certificirana Colour Me Beautiful barvna svetovalka. To pomeni, da pomaga izoblikovati osebni slog vsem tistim, ki razumete, da je človekova urejenost pomembna, da je zunanja podoba močno sporočilo, ki ga oddajamo svetu; ki si želite biti urejeni ter zadovoljni v svoji koži.

Kako to storimo? Določi vam vaš barvni tip in vaše optimalne barvne odtenke, z vami pregleda vašo garderobo (v zavetju studia v Ljubljani ali na vašem domu), vam razloži, kaj vam najbolj pristaja in kaj ne, gre z vami po nakupih, vas naliči in tako dalje. Poleg tega tudi izvaja stilske preobrazbe, stilira za različne naročnike, že 9 let piše članke za svoj blog in od leta 2017 tudi za spletni portal Aleteia, snema video vsebine za youtube kanal, … Obožuje tudi vlogo predavateljice, zato se z veseljem udeleži povabil na seminarje, delavnice, predavanja, srečanja in neformalne dogodke, kjer z veliko strastjo podaja vsebine na temo oblačenja in osebne urejenosti (reference sodelovanj z različnimi podjetji in skupinami si lahko ogledate tukaj).

Brez pretiravanja lahko reče, da opravlja sanjsko delo. In kako je prišla do tega?

“Odkar pomnim, sem vizualni tip človeka. Od malih nog sem spremljala modo, modne trende, trende na področju kozmetike in osebnega stila. Hitro sem ocenila, ali je nekdo oblečen skladno s svojo postavo in leti ali ne, prav tako pa sem si od nekdaj zapomnila videz drugih ljudi za več mesecev, včasih celo let.”

Čeprav se je po, z odliko opravljeni maturi na klasični gimnaziji odločila za študij farmacije in uspešno diplomirala, si je vselej želela zgraditi kariero na področju, ki jo neskončno veseli, zanima, ki ji pomeni strast, izziv in za katerega je hitro ugotovila, da bi bila v njem zelo dobra – kot osebna svetovalka za celostno podobo. “Zato sem že v študentskih letih začela intenzivno spremljati slovensko in tujo modno-stilsko  sceno in literaturo ter pričela pisati članke za portal Planet Lepote na temo estetike, oblačenja, mode in osebnega stila na splošno. Svoj hobi sem nato nadgradila s pisanjem bloga Odglavedopet, ki je namenjen različnim tematikam na področju osebnega stila in urejenosti. Ker je blog doživel zelo dober odziv, sem se v začetku druge nosečnosti odločila, da je nastopil čas, da se stilskemu svetovanju posvetim profesionalno.”

Posvetila se je izobraževanju za barvnega svetovalca pri  svetovno priznanem podjetju Color Me Beautiful (CMB), ki je vodilno podjetje na področju barvnega svetovanja ter svetovanja pri oblikovanju osebne podobe sploh. Pridobila je ‘CMB- colour and makeup consultant’ certifikat in postala svetovalka na področju barvnega svetovanja in ličenja. Registrirala je svojo blagovno znamko Odglavedopet® in ustanovila Inštitut Odglavedopet, ki zajema različne spektre ukvarjanja s celostno podobo.

Družbena omrežja:
Facebook: www.facebook.com/odglavedopet
Instagram: www.instagram.com/odglavedopet
YouTube: www.youtube.com/channel/UCoSHQhayzFk7msnE04yMnPQ?